top of page

Opnieuw erop uit met een bakfiets - de nieuwe Carqon!

Je leest het goed - opnieuw erop uit met een bakfiets. Voor wie het nog niet had gelezen, hier vind je mijn review van de Vogue Carry 3.


Op het einde van die leuke dag, beloofde Cool Electro Cycles om zeker een seintje te geven wanneer hun volgende aanwinst binnen was. Vorige week was het zover, ze stuurden me een DM via Instagram met leuk nieuws: de gloednieuwe, high-end elektrische bakfiets; de Carqon was geleverd!


Oh, wat was ik nieuwsgierig en benieuwd naar hoe deze prachtige tweewieler reed.


Ik sprak af met m'n vader dat hij opnieuw fotograaf van dienst zou zijn, en we beslisten om vorige zaterdag af te spreken bij Cool Electro Cycles te Kortrijk. Een picknickzak vullen met sandwiches, drank koelen en enkele fruitsnacks voor m'n zoon voorbereiden, en hop, weg waren we.


Ik kreeg eerst een deskundige uitleg van de sympathieke Cool Electro Cycles-mannen, waarna ze me aanraadden om een kort testritje te doen want -

"Het voelt wat raar aan om te rijden met zo'n lange fiets, waar je het voorwiel niet van kan zien."


En eerlijk? Het voelde inderdaad best wat raar aan. Die eerste meters fietspad waren onwennig en het voelde toch een beetje aan alsof je weer leert fietsen. Maar eenmaal ik over die spreekwoordelijke drempel was, voelde het zo natuurlijk aan als maar kan, en was het alsof ik al altijd met zo'n lange fiets had gereden.


We kozen een knooppuntenroute, uitgestippeld door toerisme Leiestreek, van 35 kilometer uit. Het parcours was erg gevarieerd, door het stadscentrum naar het platteland, langs de Leie en over kasseien, omhoog en omlaag, korte bochten en verkeersdrempels. De Carqon hield steeds mooi het evenwicht, had geen enkele moeite om de verschillende versnellingen waar ik naar schakelde te wisselen, en vooral: de batterij kan dit allemaal vlotjes aan!


Deze bakfiets heeft vele voordelen: dit bleek best wel een verbazend lichtgewicht-fiets te zijn ondanks de grootte (ong. 60 kg, wat in de termen van bakfietsen als licht mag worden beschouwd). Ook benaderde de actieradius van het type waar ik mee heb rondgereden, al gauw 100-120 km, is de werking van het stuur zodanig vernuftig gemaakt, dat je nauwelijks kracht moet gebruiken om een bocht te nemen en geef toe: het instappen voor de kinderen is net iets leuker met dat eigenwijs klapdeurtje.


Als laatste vond ik ook dat deze fiets een streling voor het oog is. Menig hoofden draaiden zich om in het stadscentrum, en dat was vast niet enkel door het luidkraaiende kindje in die prachtige bakfiets ;-)


Hieronder nog enkele sfeerfoto's van doorheen de dag - en mijn eindverdict:


Positieve punten:

 • prachtig design

 • grote actieradius

 • erg vlot en soepel rijden

 • stevig en toch licht qua bouw

 • geschikt mits extra stukken voor maxicosi's, of overdekte zitplaatsen via een zeil

 • erg onderhoudsvriendelijk (de ketting werd vervangen door een riem, wat eigenlijk nauwelijks nog onderhoud vraagt! Bijkomend voordeel: je zal nooit zwarte oliestrepen op je broek hebben hiervan, want deze riem dient niet geolied te worden!)

 • m'n zoontje vond het deurtje fantastisch om in- en uit te stappen.

Geen vrees: je sluit het deurtje van buiten af, maar er is aan de binnenkant een mogelijkheid om als ouder met een extra slot de deur te beveiligen. Ideaal als je die kleine handjes toch niet echt vertrouwt.


Negatieve punten:

 • de daguitstap was uiteraard veel te vlug voorbij ;-)

 • ik moet wel eerlijk meegeven, de prijs is niet te min. De versie waar ik mee mocht rijden, kwam op net geen 5.500 EUR. Dit is veel geld voor een bakfiets, zou je nu misschien denken. Maar de Carqon is zoveel meer dan een fiets. Het is een nieuwe standaard op het gebied van design, functionaliteit en technologie. Hij is een klasse apart en voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen om jou en je gezin een optimale bescherming te bieden in het verkeer. Door het langwerpige, strakke ontwerp, schiet je zo tussen smalle paaltjes door en zigzag je in steegjes, over kasseien,... Ideaal voor mensen die stedelijk wonen zoals in Gent, Kortrijk of Brugge. Bijkomend, een dure parkeerplaats heb je hiervoor zeker niet nodig!

Het rijplezier en de vermeden autofrustraties zullen de investering dubbel en dik waard maken!

IMG_2962 (1) (1).jpg

Hoi en welkom!

Het wordt ons allemaal verteld:

"leef je leven ten volle".

 

Ik ben bezig om precies dat te doen.

 

Bij De Wildernis van Ines kan ik mijn "ei" kwijt en kan ik mijn lezers een indruk geven van wat me inspireert in deze - tja - wilde wereld.

 

Dus ga er lekker voor zitten en lees rustig verder. 

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
bottom of page